Demana’ns cita prèvia per a l’acreditació de competències

Acreditació de competències

A ESEP treballem i estem habilitats per realitzar els processos d’Informació, Orientació i Assessorament per poder acreditar les competències professionals de les persones, a partir de l’experiència professional i les vies no formals de la formació, a partir del Sistema Nacional de Qualificacions i Formació Professional, segons la normativa vigent en aquesta matèria.

El Sistema Nacional de Qualificacions i Formació Professional és el conjunt d’instruments i accions que ha creat l’Administració, amb l’objectiu de promoure i desenvolupar:

 

  • La integració dels diferents tipus de formació professional, per afavorirar el desenvolupament professional i social de les persones treballadores i satisfer les necessitats detectades per les empreses, per millorar la competivitat del mercat de treball.
  • La capitalització de l’experiència laboral i formació no formal, incorporant en els itineraris formatius el reconeiement del bagatge laboral, dotant i donant valor als anys que les persones han dedicat al seu lloc de treball i a la formació no formal.

ESEP som Punt d’Informació i Orientació de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

Com a punt d’informació i orientació ajudem a l’usuari a la presa de decisions sobre la seva participació en el servei d’acreditació de competències professionals i li oferim acompanyament a l’inici i durant el desenvolupament del mateix.

L’Acreditació de Competències Professionals és l’oportunitat d’aconseguir una certificació oficial mitjançant la demostració d’allò que la pesona usuària és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment. Aquest servei està obert de manera permanent i és d’inscripció gratuïta.

El servei s’adreça a aquelles persones que han acumulat al llartg de la vida competències professionals adquirides per diverses vies: l’experiènia laboral, les activitats fruit de la participació cívica, social o comunitària, i/o la formació no reconeguda oficialment, i que volen obtenir un reconeixement de les mateixes a través d’un certificat oficial.